Thursday, March 3, 2011

Rezeki Jangan Ditolak

Bila baca title di atas tu mesti korang fikir benda yang percuma kan.. Takde orang di dunia ini yang  tidak suka benda free melainkan benda yang diberi itu tidak bagus.

Breakfast saya pagi tadi telah disponsor oleh uncle. Uncle mana? Saya pun tidak kenal hehe.. Owh jangan fikir saya ada secret admire yer sebab perkara itu tidak terjadi sama sekali.

As usual pagi-pagi saya pergi breakfast dengan my ofismate di kedai dan pagi tadi uncle yang duduk sebelah meja kami dengan baik hati telah membayar makanan kami. Actually uncle tu breakfast dengan salah seorang pegawai di pejabat saya so pegawai tu bagitahu la yang kami ni satu pejabat. 

Time uncle tu nak balik dia cakap dah bayar so kami senyum jer la sambil cakap terima kasih. Haaa itu je pun hehe.. Rezeki lain belum ada lagi. Hopefully tahun ini rezeki saya untuk menimang cahaya mata kedua akan dimakbulkan Tuhan setelah 4 tahun menanti. Apa-apa pun saya redha dengan rezeki yang diberikan setakat ini.

Mungkin bukan masa saya lagi untuk menimang cahaya mata tapi saya diberikan rezeki yang lain. Setiap orang pasti ada rezeki dan imbalan yang diberikan oleh Yang Maha Esa. Walau apa pun perjuangan harus diteruskan hehe..


Kepada kalian yang dah berjaya sudi-sudi la kiranya berkongsi tips-tips untuk mendapatkan anak ekeke.. Kalau baca di internet memang macam-macam tips dan panduan yang diberikan tapi saya lebih suka jika dengar pengalaman seseorang itu.

Kita sebagai manusia kena berusaha, berdoa dan bertawakal supaya doa dan keinginan itu dimakbulkan. Korang doa-doa la yer supaya hasil tahun 2011 ni menjadi.. :) Saya pun dah lupa macamana rasa mengandung dan melahirkan. Macam back to basic pula rasanya..

p/s: Uncle, thanxs skali lagi arrr sudi belanja breakfast pagi ni.. :)

10 comments:

Nanak said...

sy doakan moga2 Halen mengandung kembar tahun ni. amin :)

Halen said...

thanxs nanak.. moga2 tercapai la hasrat thn ni nnt.

cikgufaezah said...

betul. rezeki jangan ditolakkk..

Myra Jay said...

InsyaAllah rezeki anak tu akan ada nanti.. sama2 lah kita berusaha k..
Pesanan untuk MJ jua :)

T'ting said...

no tips for u...hehe
Rezeki di tangan Tuhan..yang lain kena usaha sendiri.. :)

kay_are said...

rezeki di mane2 pun ade kan =)x lame lagi dapat r anak tu.. sabar je

Halen said...

to cikgufaezah:
hehe.. bkn selalu nk dpt rezeki murah ni kan.

to myra jay:
insyallah, sama2 la kita berusaha thn ni.. :)

to t'ting:
iya sy setuju tu daling..

to kay are:
thanxs kr.. doa2 kan la yer thn ni sy dpt rezeki murah.

Janna Wan Muhammad said...

tips? ai tader tips la alin, sbb ai ni jenis mudah lekat,hahaha...mudah2-an, hasrat alin tu akan termakbul...ameen.

Diyana said...

takde tips jugak.huhu

Halen said...

to janna:
ya mudah-mudahan la thn ni. amin hehe

to diyana:
hehe.. sama kes cam janna jgk senang lekat. so xyah nk guna tips pun ekeke