Monday, June 20, 2011

Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Awam Dengan Kepujian (BPM[Hons])


Tahniah untuk diri saya kerana tak lama lagi saya akan menjadi penuntut sebuah universiti secara separuh masa dan jarak jauh. Dulu time muda tak dapat nak masuk U sekarang ni dah tua sikit dah anak sorang baru berkesempatan nak ambil ijazah.

Sebelum ni dah pernah dapat offer Uitm tapi saya tolak sebab time tu baru je kahwin kewangan pun tak stabil lagi. Jadi sekarang ni memandangkan kewangan dah agak stabil, kelapangan masa yang ada dan anak pun dah besar boleh la saya mengisi masa lapang di pejabat dan rumah dengan menuntut ilmu.

Syukur alhamdulillah akhirnya cita-cita saya nak jadi bakal pemegang ijazah akan tercapai walaupun masanya jauh lagi. Moga-moga segalanya akan dipermudahkan sehingga ke titik terakhir. Apa yang saya harapkan adalah sokongan suami, anak, keluarga dan kawan-kawan supaya saya dapat menamatkan pengajian ini.

29 Julai 2011 saya akan mendaftar sebagai pelajar UUM di kampus Kota Kinabalu. Dan selepas itu bermulalah perjalanan saya sebagai pelajar separuh masa jeng.. jeng.. jeng.. Macamana situasi belajar sambil bekerja, menjadi isteri, ibu dan pelajar??? Saya pun tak tahu lagi macamana pengalamannya. Apa-apa pun saya yakin "I can do it" insya-Allah.

26 comments:

a.m.y ^_^ said...

salam.. thniah kak.. =) saye baru 1st time bce blog akak sbb saye ade google pasal adelaide, n kua blog akak ni.. saye dh bce dh kelime-lime part akak tulis pasl adelaide tu.. insya-allah hujung bulan ni, saye akn ke adelaide jugak.. tp sorng2.. so nk tnye2 la kat akak pasl adelaide especially imigresen die.. leh x akak story sket pasl tu.. tym dh selamat mendarat sume, ape procedure kat epot tu?? hehe thnx kak.. =)

( amieranorizan.blogspot.com )

Halen said...

to amy:
hi amy thanxs sudi drop by blog akak. psl adelaide ni imigresen dia agak ketat jgk la sbb smp2 je terus kena cek 2 3 check point. klu nk bw makanan jgn bw yg jenis tenusu sbb mmg kena rampas. klu bw kasut spare pastikan bersih takde tanah2. di check point nnt ada jgk anjing pengesan diaorg guna utk check penumpang yg bw tiba. dlm flight nnt pramugari akan bg 1 kad utk kita isi tentang details kita di sana nnt. nk cepat isi siap2 dlm flight tp klu silap takpe di airport nnt ada jgk tmpt isi borang tu. rasanya itu je la kot tips2 nk ke sana nnt. anything else ble tanya lg.

misz myza said...

wahh... tahniah kak!! agak mencabar tu sambil belajar, bekerja dan jd ibu... good luck kak!!

Dalin said...

All the best for you kak... grad nnty singgah le umah saya.. dekat gilers kut.. parents keje UUM.. hehehe.. Good Luck! you can do it!!!

Nak bakau semangat utk kak ni,

I have a cousin, Dia ambil Law Uitm.. Husband dia tak de keje.. cousin dalin pun tak kerja.. from degree, dia mengandung, sambil tu jual nasi lemak.. buat masters, sama juga.. mengandung.. dalam sedang belajar tu, dia jual nasi lemak... dan alhamdulillah, dia dah dapat keje di Pjaya.. One of the Best Student Law UiTM..

if she can do it, why not you?

a.m.y ^_^ said...

alamak ade anjing tu yg rsau tu.. em pastu skng cuace winter kn kak? sejuk sgt3 ke? klu kua2 uma, akak bese pakai bju cmne? saye ni jenis x tahan sejuk.. huhu tym dlm flight dh siap2 pakai sweater tebal2 ke? sory kak byk tnye.. kekekeke =)

Nanak said...

congrats dear..u can do it!

Diyana said...

tahniah2!konvo nanti lepak jitra la naa.hehe

Keluargaku Syurgaku said...

Tahniah Helen....apa yg penting semangat nak belajar 2 ada,semoga nanti dpt manage study & family dgn baik......u can do it....

Janna Wan Muhammad said...

tahniah Alin. tak apa lah lambat sikit dari org lain, tp yg penting semangat nak sambung belajar tu ada..

ada org jalan dia cepat..ada org jalan dia jauh skit utk sampai...bahagian masing2.

utk alin selamat belajar, belajar rajin2 yer..hehehe....

p/s : rindunya zaman belajar di UPM dulu....huhuhhu....paling best zaman belajar.

Halen said...

to misz myza:
thanxs myza.. hopefully segala-galanya akan dipermudahkan nnt.

Halen said...

to dalin:
insya-Allah dalin. harap2 sy pun dpt jd best student mcm ur cousin hehe.. owh rupanya dalin ni dr utara jgk yer.

Halen said...

to amy:
ahaaa.. mmg sejuk kt sana berjalan je mest pakai sweater. klu dlm flight better pakai la sbb sejuk jgk tu mlm2.

Halen said...

to nanak:
thanxs nanak.. doakan i dpt belajar smp habis yer.

Halen said...

to diyana:
alahai.. daftar pun belum dah ckp pasal grad yer hehe. insya-allah klu pegi sana mesti alin singgah.

Halen said...

to ks:
thanxs kak.. hopefully sy dpt manage belajar dan urusan rumah dgn baik.

Halen said...

to janna:
tq janna.. berdebar jgk ni nk smbng belajar blk sbb dh lama tinggal alam sekolah hehe. walaupun lambat harap2 smp la ke menara gading dgn jayanya hehe

juanita said...

salam,

Mengambil langkah menjadi supermom bukanlah mudah. Tolong tanam tahap kesabaran yang maximun. Insyallah, awak mesti boley. Saya doakan dari jauh

Kak Long said...

tahniah..selamat belajar..kak long dulu pn bljr kt UUm jgk..course (pengurusan perniagaan)BBA

Anonymous said...

salam pengurusan awam belajar tntg apa yea???

Anonymous said...

pozyczki bez bik warszawa
pożyczki na dowód od ręki
pożyczki pozabankowe
pożyczka pozabankowa
pożyczka z banku
kredyty od ręki bez zaświadczeń
pożyczki bez bik

Anonymous said...

En d'autres termes, comment puis-je rechercher des blogs qui correspondent à ce que je veux lire? Est-ce que quelqu'un sait comment faire défiler les blogs par sujet ou tout le blogueur?.

Arieon said...

Kalau 2011 masuk mungkin akak dah konvo rasanya kan. Apa pun tahniah pada akak.

Oh! Dakwah said...

Aka ? boleh saya bertanya sikit .. cos ni berkaitan dengan apa ya ? n apa kelebihan kos ni ? saya baru nak isi permohonan masuk ke u .. mohon pencerahan akak ..


http://ohdakwah.blogspot.com/

arie marga said...

MOHON IZIN BAGI YANG MINAT NGURUS IJAZAH ASLI DAN RESMI SILAHKAN HUB : 0818 626 453
ATAU BUKA www.ptariemargaijazah.com
ANDA BAYAR KAMI KERJAKAN ADA HARGA ADA KHUALITAS ..

TERIMA KASIH

Anonymous said...

as'salam,akak nk tnya boleh,pengurusan awam blaja mengenai apa?dan apa job skop kerja nnt..terima kasih.

Scraft purple said...

Salam Sis,

nak tanya, cmne course ni senang tak? saya bakal menjadi part time student tahun depan.tapi masih ragu-ragu dengan keputusan yang di ambil. Boleh share tak pengalaman dan pengetahuan sis dalam course ni..