Saturday, April 2, 2011

Today It's Saturday

Sekarang ni cepat je masa berlalu kan sedar tak sedar dah hari minggu. Rasa macam baru semalam je hari Isnin tup tup dah hari Sabtu. Nothing special today saya dengan Nasya lepak di rumah je sambil menikmati cucur jagung di pagi hari.

Ni request dari Nasya la yang minta saya buatkan 'kuih jagung' padahal awal-awal tadi dia dah makan koko crunch + susu. Nasya ni kuat makan betul sejak-sejak dah tadika ni tapi tengok badan macam makin kurus je. Maybe aktif sangat sebab tu badan tak naik. 

Pagi tadi dah kemas dapur sikit-sikit, baju pun dah siap dijemur tinggal rumah je lagi tak kemas. Lepas breakfast layan FB ngan blog jup sebelum meneruskan urusan-urusan lain. Hari ni my hubby pergi trip memancing di Bintuka so seharian la kami di rumah hari ni. Buat je la apa-apa yang patut di rumah dan aktiviti di luar akan diganti pada esok hari.

Perut masih kenyang ni tapi tetap nak kena buatkan lunch untuk Nasya. Any suggestion for our lunch???

6 comments:

darkbatman said...

rutin biase perempuan..kene basuh n jemur baju. kehkehkeh.

Diyana said...

masak ape td?ana tk masak pe2 pn.suma 3 branak perabis makaroni pagi td.besala kan hjg mggu tanpa papa ni..makan pun hentam sj..haha.*samala kita,sabtu dgn anak2 aje.alai keje,abang die pun 'keje'..hihihi.^^

Cik Moon said...

ohhh tidak..esok dah ari ahad.. maknanyer... dah kena balik kl..masa utk cuti2 kat umah family..dah tamat laa...huhu

Halen said...

to darkbatman:
hehe.. tau xpe. tp klu lelaki pandai buat rutin pompuan mmg tabik spring la.. :)

to diyana:
tghari td bakar ikan je cicah ngan sambal kicap lepas tu goreng crabstik utk nasya. klu duk berdua ni mkn mmg sempoi je.

to cik moon:
hehe.. semoga selamat pulang ke kl yer.

Vivacious O'light said...

saya, duk berdua ke, berempat ke, bersorang ke, masak mmg sempoi sokmo..tak masak pun ada..hihihihi...

Halen said...

ok la tu janji tetap mkn.. :)