Wednesday, April 6, 2011

Musang King @ Raja Kunyit


Baru je lepas tengok rancangan 360 di TV3 tadi pasal durian. Pergghhh.. Memang hati ni geram giler tengok durian yang banyak di semenanjung sekarang ni. Di Sabah belum lagi masuk musim durian tapi dah ada la sikit-sikit. Dua hari lepas saya dah beli durian untuk kali kedua sebab teringin sangat nak makan durian. Takut kempunan nak makan gagah juga la beli durian RM30 sebiji. Redha je la sebab sekarang ni durian memang limited lagi itu yang peniaga bagi harga gila-gila sebab nak untung.


Next week saya balik semenanjung harap-harap durian masih murah dan banyak. Balik kali ni nak pulun sungguh-sungguh makan durian yang sedap-sedap. Kat sini saya jarang jumpa durian yang isi macam durian musang king ni tapi kalau di semenanjung banyak la.

Selalu makan D24 je balik kali ni nak gagah juga carian durian Musang King @ Raja Kunyit ni. Tengok la isi durian yang kuning dan tebal tu mesti sedap punya. Aduhaiiii.. Lambatnya nak tunggu 16hb. Durian Musang King ni isinya tebal tapi biji kecil je jadi memang berbaloi la nak beli. Harga dengar kata boleh tahan juga la sampai mencecah RM50 sebiji sebab berat sebiji pun 3 kilo lebih. Ada sesiapa pernah try durian Musang King ke? Cer citer.. cer citer..

17 comments:

Amiera Hilton said...

oh durian yg isi cmni namanya Musang King yea. batu tahu. ni lah durian fav miera! huuuuu sedappnyeee

kay_are said...

durian!!! baru je ari tu dapat merase.. x sie2 r pergi umah makcik kat ampang tu.. hee

Halen said...

to amiera :
klu durian isi kuning camni byk jenis x semua nama musang king. x dpt musang king dapat anak musang pun sodap dh tu hehe

to kr:
wahhh beruntung la dh dpt mkn durian kunyit ni. mesti kentut pun bau wangi kan haha

Nanak said...

i tak brp suka mkn durian..seulas boleh lah but my hubby mmg peminat durian!

Janna Wan Muhammad said...

balik kampung nanti...tolong makan duyan utk shaye 6 beranak yer....mueheheheee...

kak ina kl (2) said...

akak pernah gak makan durian musang tu...tapi tak semahal mcm kamu beli..baru dalam RM20 ajer

Halen said...

to nanak:
alaaa ruginya tak suka makan durian sedap woooo..

to janna:
aloorrr.. kesiannya dgr. muntah la nnt nk kena makan durian utk 6 org hehe.

to kak ina kl:
sy x pernah beli lg kak. rm50 sebiji tu sy terbaca dr blog blogger lain.

Diyana said...

alib balik 16hb ni eh?blk lame ke tk?

Halen said...

ahaaa blk 16hb smp 25hb. pergi holiday hehehe..

Vivacious O'light said...

jgn lupa singgah tg malim tau. sini pun byk durian.

Halen said...

hehe insya-allah. kami balik 2 beranak je ni x tau la ble smp sana ke x.

yantz-yeem said...

cedappppnya...ala kat semenanjung pun duyan mahal gaks...kira kilo...huk3x!!!

Halen said...

mahal sikit je tu klu kat sini mahal yang melampau2. takde la nak jumpa durian yang sedap tpi murah. durian lama dh x elok ada la huhu

**::CIKNUURUL::** said...

sodapnyer laaa doghoyan!,.hehe,..tp kak,cnfirm sy akn mkn due ulas jep!,.muehehe,.xbape gemor mkn bnyk,.hehe

qlah said...

qlah minat mam durian . tapi , x boleh mkn bnyk2 . pening kepala . hehe .

T'ting said...

masa tgk 360 last nite, sa cakap mcm ni ja...."boleh mati tinggal di kebun durian 7ekar tu"...I can't stand the smell of it...blm makan sdh mabuk! haha

Halen said...

to ciknurul:
alaaa ruginya x minat makan durian. sodap tauuu..

to qlah:
standet arrr klu mkn durian byk2 ni. selain panas bdn mesti ada sakit2 lain sbb gas dia kuat sangat kan.

to t'ting:
alahai.. u know wat kamu termasuk dlm golongan yg rugi sbb x dpt menikmati kesedapan durian hahaha